"Aynı Gökyüzü Altında" eTwinning Projesi Başladı.

Böğürtlen Ortaokulu Fen Bilimleri öğretmenimiz Fatma KILDACI, 5 Öğrencisiyle birlikte ''Aynı Gökyüzü Altında'' isimli yeni bir e-Twinning Projesini başlattı.

03.04.2024 22

Böğürtlen Ortaokulu Fen Bilimleri öğretmenimiz Fatma KILDACI 5 öğrencilesiyle birlikte " Aynı Gökyüzü Altında " isimli yeni bir eTwinning projesini başlattı. Projede Şanlıurfa’dan 6, Kayseri’den 1, Kocaeli’nden 1 ve Azerbaycan 1 olmak üzere toplam 9 öğretmen ve 48 öğrenci görev almaktadır.

Şubat ayında başlayıp mayıs ayında bitmesi planlanan proje kapsamında öğrencilerin her ay işbirlikçi öğrenme tekniğine dayalı  çeşitli STEM etkinlikleri yaparak astronomi ve uzay konuları hakkında bilinçlenmeleri sağlanacaktır.

Projenin amacı genellikle bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) alanlarında öğrenme ve araştırmayı teşvik etmek, öğrencilere güçlü bir temel sağlamak ve astronomiye ilgi duyan bireyler yetiştirmektir. Ayrıca öğrencilerin gökyüzündeki olayları anlama ve bilimsel yöntemle çözümleme becerilerini geliştirmek ve etkili iletişim ve ekip çalışması becerilerini geliştirmektir.

Proje kapsamında yapılan etkinlikler, gözlemler ve araştırmalar sonucunda öğrencilerin astronomi alanında bilgi düzeylerinin artması beklenmektedir. Öğrencilerimizin bilimsel yöntemle çalışma ve sorun çözme becerilerinin güçlenmesi beklenmektedir. Ayrıca projemiz öğrencilerimize bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarında pratik yetenek kazandırmayı hedeflemektedir.

Projede emeği olan Fen Bilimleri öğretmenimiz Fatma KILDACI' ya ve öğrencilerimize teşekkür eder projelerinde başarılar dileriz.